Milight, hét #1 Philips Hue alternatief

Philips Hue is een prachtig systeem met vele mogelijkheden. Helaas kent het systeem ook een aantal nadelen waardoor potentiële gebruikers op zoek gaan naar een alternatief. In dit artikel worden een aantal vergelijkingen gemaakt tussen het Philips Hue systeem en het Milight systeem.

Philips Hue vs Milight

Milight logo

Prijs

Een Philips Hue lamp(9 watt) is verkrijgbaar vanaf € 59,95,-. Een flinke investering dus. Milight verlichting begint vanaf € 10,45 (6 watt). De 9 watt lamp is verkrijgbaar voor € 16,45.

De prijs voor een 2 meter lange Philips Hue LED strip bedraagt € 74,95. Bij Milights.nl heb je al een 2 meter lange led strip voor de prijs van € 34,95. 2 meter is daarbij ook de langste versie van Philips. Bij Milight heb je geen beperkingen qua lengte.

De Philips Hue bridge is nodig voor het bedienen van je verlichting via smartphone en tablet. Voor dit apparaatje betaal je dan gelijk € 59,95,-. Milight heeft de iBox. De iBox is de schakel tussen je verlichting en je smartphone en tablet app. Verkrijgbaar voor € 24,95.

Bediening

Philips Hue

Bediening is mogelijk met de Philips Hue Bridge(€ 59,95). Zo bedien je je verlichting via je smartphone en tablet.

Daarnaast is het mogelijk je verlichting te dimmen met de Philips Hue dim switch voor aan de wand (€ 22,95).

Img: hue bridge, dim switch

Milight

Bedien je verlichting via smartphone en tablet met de iBox (€ 24,95).

Bedien je verlichting met de Milight afstandsbedieningen. Zo is het mogelijk je kleuren te kiezen, je verlichting te dimmen en je producten te verdelen over 4 groepen. Aan elke groep kunnen oneindig veel lampen worden gekoppeld. Milight afstandsbedieningen zijn verkrijgbaar vanaf € 11,95.

De Milight Touch Panels voor aan de wand zijn ook een mooie oplossing voor het bedienen van je verlichting. Kies je kleuren, dim je verlichting en verdeel je verlichting over 4 groepen.

Philips Hue BridgeMilight iBox

Lumen

De helderheid van verlichting drukken we uit in Lumen. Hierin zien we geen verschil

9w Lamp Philips Hue: 800 Lumen (helderheid vergelijkbaar met een 80w gloeilamp)

9w lamp Milight: 800 Lumen (helderheid vergelijkbaar met een 80w gloeilamp)

De 50w Floodlight van Milight is de meest heldere lamp: 3500-4000 Lumen

Fittingen

Philips Hue biedt de volgende fittingen aan: E27, E14, GU10

Milight fittingen: E27, E14, GU10, GU5.3(MR16)

Nog steeds niet de juiste fitting? Overweeg dan een van de vele fitting converters.

Kleuren

Zowel Philips Hue als Milight laat je kiezen uit maar liefst 16 miljoen kleuren. Op die manier is het mogelijk de sfeer in je huis te bepalen door middel van prachtige kleurtinten.

Heb je vragen over Milight producten, neem dan altijd even contact op. Onze klantenservice staat je graag te woord. Contact opnemen kan via de chat of via info@milights.nl

Bekijk het Milight aanbod op Milights.nl

Copyright © 2017 Milights.nl